MOUNTAIN

ADVENTURE

TREKKING

SPORT

ELCYKLAR

CITY

JUNIOR

IDEAL

BROSCHYR

BUTIKER

TILLBEHÖR


 

Ideal – Fullkomlig, perfekt, fulländad, ouppnåelig, favorit, ledstjärna, förebild… Ja de positiva synonymerna till "ideal" är många och en Idealcykel är ofta också det fulländade och perfekta valet för dig som cyklist. En bra cykel och inte vilken cykel som helst.

Ideal är en cykel med höga ambitioner och stolta traditioner. Firma Nikos Maniatopoulos S.A bygger dem med fokus på kvalitet och säkerhet men också på pris, estetik och funktionalitet. Mycket cykel till en rimlig kostnad är ledordet. Bromsar, växelsystem och hjul av högsta klass och tillförlitlighet. Samtliga Idealcyklar är byggda i Grekland enligt svenska och europeiska säkerhetsstandarder.


Mer än 90 års erfarenhet

Ideal cyklar tillverkas i Grekland av familjeföretaget Nikos Maniatopoulos S.A. Företaget grundades redan 1926. Fabrik och kontor ligger i Patras drygt 20 mil väster om Aten. Cirka 120 anställda arbetar i huvudsak med tillverkning av cyklar och cykelhjul. Den årliga produktionen är ungefär 140 000 cyklar och drygt 200 000 cykelhjul.

Fabriken med en golvyta på 12 500 m2 ligger vackert belägen mellan bergen och havet vid kuststaden Patras drygt 20 mil väster om Aten.


Kunniga cykelbyggare

Hängivna och skickliga cykelbyggare monterar cyklarna för hand.


Modern teknik

Mycket på cyklarna monteras för hand men man utnyttjar även modernast möjliga teknik för exempelvis tillverkning av hjul.


Hållbar lackering

Ideal cykelramar lackeras på samma sätt som bilindustrin lackerar bilar. En avancerad elektrostatisk våtlackering med giftfria färger ger oändliga möjligheter i färgnyans men också en garanti på oöverträffad hållbarhet och kvalitet.


Snart 25 år i Sverige

Det är snart 25 år sedan de första Idealcyklarna såldes i Sverige. Det började i Norrland, först i Umeå sedan Skellefteå, Luleå etc. Efter några år spred sig ryktet om de tillförlitliga Idealcyklarna och de började säljas allt längre söderut och i dag finns Ideal cyklar i hela Sverige. Kolla in din återförsäljare här> ÅTERFÖRSÄLJARE

Tack vare den höga kvaliteten och valet av komponenter har cyklarna visat sig fungera utmärkt även i vårt klimat. Vi har idag mängder av nöjda svenska Idealcyklister, så kallade ”Idealister”...Ett flertal av dagens Idealcyklar är speciellt gjorda för våra unika svenska förhållanden, tycke och smak.

Ideal cyklar säljs och distribueras av Cytech AB i småländska Bankeryd varifrån vi snabbt når alla våra duktiga Ideal återförsäljare.


Trygghet

För samtliga Ideal cyklar ingår ett Solid Trygghetspaket med Stöldskyddsregistrering samt Självriskeliminering från Solid Försäkringar.Läs mer här> SOLID TRYGGHETPAKET


Konsumentköplagen/garanti

Ideal tillämpar Konsumentköplagen vilket innebär att du som kund alltid har rätt att reklamera en vara inom tre år efter köpet. Ett reklamerat fel inom sex månader anses vara ett fel som redan fanns när produkten såldes om inte säljaren kan bevisa annat. Är produkten köpt för mer än sex månader sedan är det däremot du som köpare som måste bevisa att felet fanns från början.

Garanti är något som är frivilligt för säljaren. Fråga gärna din återförsäljare om de lämnar garanti.

 

 


 

CYTECH AB Sjöåkravägen 25  564 31 Bankeryd  Telefon 036-37 07 37  Fax 036-37 09 77  E-post order@cytech.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CYTECH AB 2020